søndag den 25. december 2011

Over middel begavet.

Jeg føler mig på alle måder så godt begavet, at jeg ville være et skarn, hvis jeg ikke sendte kærlige tanker ud til alle verdenshjørner i dag. Efter en juleaften, hvor maden lykkedes, den rette stemning indfandt sig stille og roligt, hvor jeg var sammen med nogen af de mennesker, som jeg holder umådelig meget af og ikke mindst, en aften, hvor så mange mennesker havde gjort hvad de kunne, for at forkæle, værdsætte og forkæle lige netop mig. der var lagt så mange følelser, ønsker og tanker i så mange gaver, at jeg føler mig rig, på lige præcis den måde, hvor det for mig, er aller aller bedst at rig. Der, hvor det omvendt ville gøre aller mest ondt at være fattig.
Tænk at andre mennesker gider tænke over, hvilke produkter der vil give mig en følelse af lækkerhed og luxus, at nogen tænker på, hvilke områder jeg vil blive glad for, at være med til at støtte økonomisk, moralsk og politisk via min julegave, at nogen ved hvilke gear der kunne være lækker for mig, men samtidig er svært selv at overskue, at nogen gider invitere mig med til dejlige oplevelser som giver fælles minder, at nogen stadig gider pakke mig ind i lækre stoffer, måske endda med et ønske om, stadig at pakke mig ud igen af samme stoffer, at nogen gider bruge deres kostbare tid på håndarbejde som jeg altid bliver taknemmeliug for, at nogen gider fodre min hjerne og fantasi og nogen gider gøre sig ulejlighed med at finde lige netop det fad, som gør mig vild med keramik med skæve faconer og at nogen gider give mig en oplevelse på hesteryg, som også inkluderer mit heste glade barnebarn og en madkurv.


Den belønning er hele arbejdet værd. Arbejdet med at banke et lille juleselskab sammen, med de rette rammer, god mad og en vin som passer til.
I dag har været store slappe dag. Fjernsyn, garn, bøger og endnu et kig til de dejlige gaver.
I morgen står den på tur. Afsted mod Dyrehaven, med manden under armen. en laaaang gåtur og varm cacao og måske noget biograf.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar