torsdag den 20. marts 2014

Ny teenager i familien.

Tillad mig lige, at ønske mig selv TILLYKKE med, at jeg fra i dag, er farmor til en teenager. Izabel bliver tretten år i dag. Tillykke til hende. Bemærk lige solen og at det er  international HAPPINESS dag. Glæde og lykke er overskriften for dagen og det har det også været for tiden med Izabel. 
Den fantastiske tid med lille buttede baby Izabel. Den tid, hvor vi ikke kunne få hende på benene hurtigt nok og håbede på, at man ville være den første som så, at hun tog sit første skridt. Pludselig gik hun og blev en lille pige som kunne mere og mere på egen hånd. Jeg fik lov at følge kampen med ordene, både de talte og de læste. Vi fulgte børnehavepigen og den store stolte skolepige. Jeg fik lov til, at rejse ud i verden med hende og hendes lille kuffert. Hun indtog verden og vores hjerter for altid. Hun indtog, tog og betog os. Alle elskede Izabel. Jeg har fulgt hende med farmoderens af stolthed svulmende hjerte, men jeg har også set til med smerte, når hendes liv tog store dramatiske kolbøtter. Når venskaber gjorde ondt, når livet blev svært og hver gang håbet, at den samme glade pige ville dukke frem igen og det hjorde hun. Med nye erfaringer, små ar på sjælen og klogere på livet. 
Det er efterhånden over tre år siden jeg selv har haft en teenager i huset. Nu er jeg farmor til en. Jeg glæder mig til, at følge den modning og udvikling som vil præge den kommende tid. På godt og ondt skal Izabel prøve kræfter med livet. Den egentlige opdragelsestid er slut. Nu skal der støttes, rådes og guides og holdes en støttende hånd over det liv, som kun Izabel kan leve og bokse med. Der vil ske mange forandringer de næste år. Personlighedsmæssigt, skolemæssigt. Der skal træffes store valg og fravalg og hele tiden vælges vej. Jeg er slet ikke i tvivl om, at Izabel nok skal klare sig. Hun er gjort af samme stof som tumlingen. Den som ofte vælter, men altid kommer op med hovedet først. Izabel har samme sind som forårssolens stråler, man bliver mild og glad i hendes selskab og der er aldrig langt fra gråd til latter. Men der er også alvor i den unge dame. Masser, og tænksomhed og plads til eftertænksomhed. 
Jeg glæder mig til, at følge den unge pige Izabel,stadig at give tryghed og omsorg og mærke tillid.
Det kan umuligt være tilfældigt, at netop Izabel har fødselsdag på den internationale HAPPINESS DAY.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar