tirsdag den 26. maj 2015

Plum og hendes lækkerier.

Det er ikke fordi, at Pinsen som sådan fejres i vores hjem. Her er det bare en række gode fridage, som kan bruges efter lyst. Mandagen var dog øremærket i forvejen til udflugt med "De Små". 
Endelig skulle jeg besøge Camilla Plum på Fuglebjerggård. En lang men meget smuk køretur. 
Stedet var nærmest som jeg havde tænkt mig. Camilla som centrum midt i løjerne, hvor hun pottede planter. Der var får og små kid i massevis og bugnende fulde drivhuse og potter med spændende planter over alt. Uanset hvor man vender øjet, er der noget at se på. Et par høns som gemte sig under nogle buske, nogle fede konkylier under et bord, et gammelt skab på et bord, noget som var lagt her og sat der. Helt sikkert med en tanke, men samtidig så tilpas skødesløst, at det hele falder ind under kategorien ordnet kaos. Hos Fru Plum e der ikke hysterisk luget og hakket, præcis som hos mig selv, men bestem orden i sagerne, så intet er tilfældigt, men bare tilbagelænet og naturligt. 
Inde i gårdbutikken er der spændende krydderier, krydderiblandinger, julepynt, mel, oste, mandler og viskestykker. En blandet landhandel, lige med det som bør være i sådan en. 
Caféen kører efter samme princip. Lidt men godt. Æggemadder af egen avl, rabarberkage med stedmoderblomster på toppen og fine nybagte boller til kaffen. 
Fuglebjerggård kunne sagten bliver et af de steder, som jeg vil lægge vejen forbi på en årlig udflugt. Sådan et sted, som Thorben Thims rosenplanteskole altid har været gor mig. Jeg var helt sikkert begejstret.


Med mig hjem, havde jeg lækker Ølandshvede, øko mandler, en forrygende kurv, en stak skæve rå ægyptiske potter, krydderier og fine frø i pæne poser. 
Vi endte turen i Helsingør, hvor vi strakte benene på tur rundt om Kronborg og spiste os mætte hos Madam Sprunk.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar