fredag den 14. august 2015

Fredags update.

Fra morgenstunden kom Claus Meyers brød i ovnen. Det er jo bare hans opskrift, men nu mit brød bagt af mig. Surdejen har stået på køkkenbordet og hygget sig nogle dage. I går blandede jeg flere ingedienser i, masede og asede luft ind i dejen og lagde den i min nyindkøbte hævekurv. Nu ligger det smukke runde brød, bagt på bagesten og hygger sig på rist på mit køkkenbord, hvorfra en liflig duft breder sig til hele huset. Duften af friskbagt ægte brød med saft og kraft og surdej.


Hvis nogen går rundt og tænker, om jeg da for pokker ikke snart er færdig med den kvarte Sarah Lund, kan jeg bare sige, at jeg igen regnede forkert. Der skulle bruges en sjat mere af den hvide uld fra Mandø. Den er bestil og på vej. 


I ventetiden, er jeg ganske stille, gået igang med lille fine Alfred fra en lånt bog. En afslappet lækker sweater, som jeg forventer skal varme en lille norsk gutt senere på året. Jeg mixer selv to forskellige farver Højlandsuld fra Garnudsalg. To nuancer grøn, som sammen giver et fint frisk pust.


Fredagen blev sparket igang ved synet af den smukke buket kridhvide blomster, som jeg i går fik af "Den Lille Svigerrdatter". Sådan en pige, som lige ved, når der kan glædes med en buket. Nu står buketten og minder mig om hende, med sin friske farve, klarhed og glæde. 
Fredag er igang. Weekenden hvisker sagte i baggrunden. Solen skinner. Hvad mere kan man forlange? 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar