fredag den 6. maj 2016

Av mit hjerte.

Afsted med dig. Nu SKAL du nemlig i biffen. Du skal se DER KOMMER EN DAG. Jo du skal. Det skylder du faktisk alle de børn, som blev så helt igennem umenneskeligt behandlet på danske børnehjem i 60'erne. Hold nu kæft hvor jeg forstår, at de mennesker gerne vil have en officiel undskyldning. Men næ nej den giver vi ikke, sikker af frygt for, at det så vil efterfølges af et krav om erstatning. En undskyldning er i mine øjne det mindste vi kan give. 
Ok, datidens pædagogik var rå afstraffelse, nedgørelse og hårdhændet behandling, men derfor kan man vel godt angre og sige undskyld. 
Jeg mener iøvrigt, at det stadig halter rigtig mange steder i de danske institutioner/døgninstitutioner (jo det har været min arbejdsplads, så jeg ved hvad jeg taler om). Vi slår trods alt ikke mere og der er meget mere overvågning og dokumentation ind over nu, men overgreb sker stadig. Både fysisk og psykisk. Man kommer ikke fra sådan et ophold uden flere ar på sjælen. Mange får selvfølgelig også en ny begyndelse, en masse omsorg, tryghed, beskyttelse og øget selvtillid med i bagagen, men helt pletfri er vi altså stadig ikke. Institutionsmiljøet skal til stadighed holdes i korte tøjler og stram faglighed, som der aldrig må slækkes på. Og nej, manglende økonomi er bare ikke undskyldning nok. Pengene er der, vi gider bare ikke sende dem det rigtige sted hen. 
Men altså. Afsted med dig. Filmen er fantastisk og meget realistisk. Og jo tak, meget barsk, men ved du hvad? Hvis små børn kunne klare sådan en hverdag i mange år, så klarer du nok også at være tilskuer i to timer. 
God gornøjelse. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar