mandag den 17. oktober 2016

Efterårsferiedage.

Ikke sådan en hel uge, men et par dage har vi nappet os. Lidt efterårsferie i det lille hus i Ribe.
Endnu en sølvbryllups oplevelsesgave havde vi i vente. Stegt flæsk, fisk til vegetaren, og masser af persillesovs og bagefter en tur ud og se sort sol i marsken. Når vejret er fugtigt og gråt er stæreflokkenes formationer svære at se mod himlen. Men de var der og vi så dem, men på fotos er oplevelsen ikke den store. En skøn dag med de livlige piger som altid er friske på sjov, så legepladsen fik også lige besøg af os. Sådan en helt almindelig legeplads kan sagtens levere sjov til alle aldre i lang tid. Gratis og let tilgængelig for de fleste. Ingen gider hvis de bliver spurgt, men alle gider når først de er der. Det gælder om at insistere og invitere. 
Kulden er sneget ind på os, fugten og den grå farve har malet vores dag. Det er efterår. Ingen tvivl nu. Bladene har fået en hel anden, men smuk farve, luften og jorden dufter anderledes, vantetiden lurer lige om hjørnet. Langsomme efterårsdage i Ribe er godt for sjælen. Masser af sider i bøgerne er vendt og nogle maske er strikket. Der er hygget og grinet med de skønne naboer og pludselig er sådan nogle dage smuttet. I en fart. Alt for hurtigt, som det ofte er med tid. Jeg skal lige nå et par indkøb til pakkekalendere. Her er altid basis for et par gode køb. 

Flokke af stære. Svære at fange med kamera i det grå lys.Masser af tillidsfulde rådyr i indhegning, h or man kan komme ret tæt på dyrene. 


Og er du helt vild med killinger, er der rigtig mange i det fri ved Ribelund. Om de er bilde eller bare udekatte er svært at se. Nogle var meget sky mens andre turde komme lidtvtættere på. De kom ud fra fårehytten som måske er deres hjem. 
Hestene var forfangne og stod i stalden, så de ikke spiser sig til større skavanker. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar