lørdag den 8. oktober 2016

Hvornår må julen begynde?

Et årligt tilbagevendende emne er, om det dog ikke bliver tidligere og tidligere, at de pengegriske butikker lokker med deres julepynt. Jeg kan da godt forstå, at nogen tænker, at gab hvor kan man blive træt af nisser, hvis vi skal se på dem lige fra først i oktober. Men hvis man skal prøve at forstå julen fra butiksejeren side, så må jeg desværre medgive, at først i oktober er på tide at komme igang. 
Det er nemlig IKKE i december at man sælger julepynt. I december sælger man julegaver. I oktober begynder mange af os nemlig at planlægge pakkekalendere, mandelgave og home made gaverne og mange begynder at tænke i årets pynt af hjemmet og træet. Skal der mon nyt til i år? Jamen så begynder man langsomt at lade sig inspirere i oktober. I november slår man for alvor til. Det er seriøst nu i november, at der skal handles og arrangeres. Der skal skaffes adventskrans inden sidste weekend i november, pakkekalenderen og nissegaverne skal være klar første december hvor hjemmet vel hos de fleste aller senest er julepyntet. Jamen hvad laver vi da i december? 
I december nyder vi julen, pakkekalenderen, dekorationerne, lysene, bagværket og marcipanen som blev lavet og eller købt måneden før. For i december skal vi både passe vores arbejde, til utallige juleafslutninger i diverse foreninger og i ungernes fritidsaktiviteter, skolen, børnehaven, besøge bedste på plejehjemmet med den obligatoriske julestjerne, vi skal også til julefrokost og ligge i sengen en dag efter, med både fysiske og moralske tømmermænd (de sidste kan tage længere tid at pleje end en enkelt dag), vi skal købe julegaver og pakke dem ind og nogen måske afsendes til diverse lande. Dem der virkelig vil signalere kæmpe økonomisk overskud sender også lige en stak julekort pr post og det skal virkelig sendes i god tid. Langsomt og virkelig dyrt, men det er en helt anden laaaang diskussion. 
Så alt i alt må jeg give butikkerne helt ret i deres juledispositioner. 
FYR DEN AF og lad os se hvad i kan og hvad i har til os i år. 
I går besøgte jeg den første julepyntede butik som jeg har set i år. MOSEHUSETS købmandshandel på Dyndet ca midt mellem Køge og Ringsted. Den mest bedårende dejlige butik som året rundt sælger lækker brugskunst og et kæmpe sortiment af te og friskmalet kaffe og et væld af delikatesser. 
Men når det bliver jul, altså fra først i oktober, så bliver der givet gas med julesagerne. En helt overdådig julebutik på første salen af det lille skæve hus. Kommer du i weekenden har Bedstemors Pandekagehus lækre pandekager med eller uden fyld, kaffe og the som kan nydes i den hyggelige gård. Lav en tur ud af det og gå en tur i det meget smukke område, med badesø og den kæmpe store Humleore skov. Her er basis for frisk luft i lungerne og masser af tumleplads for ungerne. 
Og nå ja, jeg glemte lige at skrive, at der også er rigtig gammeldaws bolsjer og skal du prøve at byde dine gæster på noget nyt, så køb en flask Mjød med hjem. Absolut meget bedre end hvad man måske lige tænker. Og som prikken over i'et, så ejes stedet af verdens sødeste Mosekone. Hun er faktisk i sig sel, en stor del af turen værd. 
Og så kan jeg da lige som bonus info tilføje, at jeg netop er færdig med endnu en home made julegave. Og det er bestemt ikke for sent, hvis man skal lave flere og gerne vil nå det hele. 


Håber ikke jeg med dette indlæg gav nogen stress. Faktisk kunne man jo se dette indlæg som det modsatte. En husker om, at hvis vi begynder i god tid, kan julen jo faktisk blive både hyggelig og rolig. 
Men aller først holder vi bare en helt stille og langsom weekend i oktober. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar