onsdag den 4. januar 2017

Nyt år, hverdag og januar.

Jeg bader mig stadig i det nye års fede energi. Bilder mig helt sikkert ind, at jeg kan mærke det i både krop og sind. Men sådan helt praktisk, så er det jo altså både hverdag og januar. Ind til videre viser januar sig som grå og våd og ret mild, men der varsles både storm og meget høj vandstand denne aften og lige om lidt sne. Ind til videre må det jo siges, at vi har haft en mild vinder, så vi må jo også være klar til andre og mere vinterlige toner. Sådan er vinter jo trods alt også. Men med vejret i Danmark ved man aldrig noget sikkert,små vi venter og ser. 
Hverdagen er igang for de fleste igen efter en dejlig tid med nisserier, masser af søde sager, federe mad, mere alkohol, gaver og et nytår med alt hvad den slags kan trække. 
Nu er vi tilbage i den gode gamle livsstil, jobs og hverdag med alt det vi hver især putter ind i den. Ugebladene bugner af slankekure, men tag det roligt, hvis din vægt bare er steget lidt i julen, falder den helt automatisk i januar og februar, når du er tilbage i den gode sunde livsstil med mad og motion som skaber ballance. Ingen panik. Livsstilen er den vigtigste at kigge på. Ikke ulidelige kure som alligevel ikke kan holdes, eller giver et hurtigt vægttab, som lige så hurtigt afløses af en ny vægtforøgelse. At holde balance handler om livsstilen. Uanset i hvilket område ubalancen sidder. Balance mellem hvad du tager ind og hvad du giver ud. Uanset om det er kost, motion, energi, dine fysiske eller psykiske kræfter. Og kun du selv kender dit balancepunkt, og regn ikke med, at andre sørger for din balance. 
Her må vi selv i arbejdstøjet, sætte hælene i og passe på os selv, men så kan det faktisk også lade sig gøre for de fleste. 
Måske kunne balance være et manifest ord for nogen istedet for nytårsforsættet om de evige fem kilo? 
Bare en tanke. Prøv at tænke over det. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar