Madplaner.

Madplaner er mit eget ydmyge redskab mod hverdagsmadens kaos og evige stresstyrani.
Jeg laver madpan for en uge eller sommetider to ad gangen. Samtidig laver jeg indkøbsliste med prioritering af hvad, hvor og hvornår hvilket skal købes.Jeg sparer mig selv for: kaos, en masse impulskøb, penge og i høj grad for de trivielle gengangere.
Lige så meget som jeg elsker at lave mad, hader jeg hverdagens trummerum og kedelig hverdagsmad som bare SKAL overstås. Når jeg har god tid til at planlægge, læse opskrifter, lade mig inspirere af blogs, restauranter, ugeblade og hvor jeg ellers suger til mig, bliver selv hverdagsmaden pludselig både sund, kreativ, enkel og eksperimenterende.
Vores liv og hverdag er som de fleste andres og består ikke af store forkromede retter hver dag og som regel indeholder vores uge både fastedage og dage med en håndmad. Derfor er min madplan altid på fem dage, så der er plads til diverse og der er ikke spild af gode indkøb. Det er jo fløjtende ligegyldigt, om frikadellen som er skrevet ud for mandag, serveres en onsdag.
Frikadellen findes i øvrigt aldrig på min madplan.
Jeg er vegetar, spiser dog af og til fisk og jeg har allergi over for skalddyr og gluten.
Mine retter bærer selvfølgelig præg af mine interesser og allergier og indeholder mange andre ting End i mange andre hjem. Jeg tænker meget i protein og sund fedt og går økovejen hvor jeg kan.
Mange vegetarretter kan jo sagten bruges som tilbehør til kød hvis man ønsker det. Om man er til øko eller ej, er personligt og har ingen betydning for mine retter.
Nogen gange lægger jeg opskrifter og andre gange, må mine planer bare være ren inspiration.
Ofte findes der ikke anden opskrift end den som her og nu popper op i mit hoved, andre gange henviser jeg til en kogebog eller blog.
Uanset hvad, vil jeg ikke hænges op på andet, end at jeg prøver at være til inspiration for andre. Så lån, stjæl og lad dig inspirere her og læg meget gerne en kommentar om din mening som tak. Mere forlanger/forventer jeg ikke.

http://engle-gaarden.blogspot.dk/2014/06/madplan-uge-26.html

http://engle-gaarden.blogspot.dk/2014/06/madplan-uge-25.html

2 kommentarer:

  1. Hvad med din mand, er han også vegetar, eller spiser han et stykke kød til? 😃

    SvarSlet
    Svar
    1. Min mand er ikke som sådan vegetar. Men han får efterhånden aldrig kød hjemme, og holder meget af min vegetar mad. På restaurant eller med venner spiser han kød. Mine børn er heller ikke vegetarer.

      Slet