fredag den 28. maj 2010

ODENSE

Så kom dagen, hvor turen gik til Odense. Niecen blev fisket op og vi stred os gennem landskaberne. Vi spiste frokost på en lille sød cafe`, som jeg desværre har glemt navnet på. Et sødt ægtepar ejede den, konen var kok og det kunne da i den grad smages i den gode mad og skønne kager. Vi fik tapas. Meget delikat. Friske og gode råvarer. Kaffe med aldeles fantastisk hindbær/pære bombe af en kage. Mums og kræs. Betjeningen var afslappet, god og faglig, ikke mindst god viden omkring vinene. Skønt når nogen vil noget med det de laver og er seriøse og tro mod konceptet.

Vi besøgte Brandts klædefabrik og en sød lille kunstbutik med meget fine sager fra forskellige kunstnere. jeg fik købt nogle meget gode gaver. Dansk håndværk. Unika til tre kommende fødselarer i venindekredsen.

Vi fandt også vej til Kunstfabrikken. Butikken var ikke stor, men meget velassorteret med unikke håndværker, igen fra forskellige udøveres hånd. Især den ene søde barnekreation efter den anden fandt mit blik. Skønne puder og en masse andre fine håndarbejder.


I gården var der loppesalg. Her var gode sager vi kunne pille ved. En masse tøj og fine stoffer, stykker og på ruller og fine små stykker i bundter til 10 kr.
Den slags er lige noget for os og niecen fandt da også en lækker sommerkjole.
Og pludselig var hende her lige foran os in live. Lis fra Karlssons Kludeskab/Trendsales.


Hun var da godt nok imponerende skide sød at snakke med og det gjorde vi. niecen viste også lige et par ringe frem og måske kunne det være noget for kunstfabrikken. Hvem ved?


Inde i centrum så (mest jeg) på brudekjole. Det var vist ikke lige den model, som jeg skal forvente, at se niecen i, til den forestående sommer/bryllups/have/house warming fest til august. Jeg så ellers lige mig selv i de andre typiske faster fest kjoler.Og SÅ var vi klar til, at indtage Tante Grøn. JAMEN DU GODESTE! Jeg var jo ikke i tvivl om, at butikken nok skulle være skøn, men sku da ikke SÅ skøn. Lige meget hvor jeg så hen, jamen så var der noget at se på, noget at se nærmere på, noget at købe, noget at få en ide´af, noget at ville arbejde med, noget at give som gave. ÅH fryd. Jeg købte ind til fin bluse i uld, enkel med mønster på bærestykket. Bomuld til firkanter til???? Bomuld til karklude. En lækker ny wire rundpind, vidunderlige knapper, som jeg har særlige planer med. Et meget spændende kort til en som jeg ikke kan nævne her, et par gave strikkekit, et par af de sødeste broscher og sødeste kort til nogle piger som jeg elsker i Ribe. Jamen det var da vist bare lige det hele.
Hos en blomsterbutik fik jeg lige et nyt oliventræ og en stor hortensia til terrassen. Vi sluttede lige med en Latte før turen igen gik mod sjælland. Begge øre, svimle og kvalme. ikke rigtig rart, men pyt, vi havde da haft en dejlig dag.
Kvalmen var da heller ikke værre, end at jeg lige orkede, at røre videre på rugbrødsdejen og fylde den på forme, klar til at blive bagt i morgen. I morgen kommer min ældste til kaffe og så vil jeg stå klar med frisk bagt rugbrød, ost og en god pølse. Det tror jeg godt han vil sætte pris på.
Lørdags planerne indbefatter nu pludselig også, en danseopvisning. Vores forrygende danse veninde Lena skal til afdansningsbal med showdance og vi er blevet inviteret sammen med hendes mand. Mon ikke det ender med, at vi spiser sammen med dem også, det ku nok godt ske.
En af de dejligste garnbutikker jeg har set. Det er ikke sidste gang jeg har været der.
2 kommentarer:

 1. Åh dejlige Odense - og så er du fra KØGE, hvor jeg er fra!! - eller rettere Strøby Ladeplads. Bor selv lidt udefor Odense og syntes det er så pudsigt at du lige laver et blogindlæg om Odense...

  Skønt du kunne lide byen - håber du kommer igen.
  KH Cristine

  SvarSlet
 2. Hvor er det dejligt at læse, at I nød turen til Odense og ikke mindst besøget på Kunstfabrikken. Jeg føler altså lidt, at det er nødvendigt at understrege, at jeg IKKE har drukket snaps, inden I kom. Jeg er bare ikke så fotogen;) Jeg synes jeg ser lidt fuld/fjollet ud, men mon ikke de fleste har det mærkeligt med at se sig selv på billeder:D

  Jeg håber vi ses igen en anden gang.

  Kh, Lis

  SvarSlet