tirsdag den 7. juni 2011

Fyldig salat med varmt røget laks.

Som altid, er mine "opskrifter" mere ment som inspiration. Stjæl og lån som du vil. Lad dig inspirere, eller gå slavisl efter hvad jeg skriver. Jeg sætter bare ikke mål og vægt her, så du må selv regne, gange og dividere efter lyst og familiens behov og antal mennesker.

Babyspinat skylles grundigt og slynges godt og tørt. her er hele hemmeligheden bag rigtig lækker tør og sprød salat. det kan godt betale sig, at investere i en salatslynge af god og brugervenlig kvalitet. det skal være nemt at lave salat (mad i øvrigt) og det skal ligne det "rigtige" uden de store foranstaltninger. Hemmeligheden ligger foruden de gode råvarer, også i et godt fundament og forarbejde.


God gedeost i skiver. Sættes på bagepapir i ovnen ca 15 min ved 200 grader.

Gode soltørrede tomater, men i lage og ikke de kedelige helt vindtørre.

Varmrøget laks og lige her, gør fiskehandleren hele forskellen. Spar pengene til den ALT for dyre laks i supermarkedet. Køb den ægte og totalt frisk røgede fyr hos fiskemanden. Hellere lidt og godt. Laksen plukkes uden skind, i stykker med fingrene.

Den alt overtrufne gedefeta, som slet ikke kan roses nok, smuldres over salaten.

Kogte æg hakkes i små bitte stykker og blandes med feks tomatpesto.små bitte nye DANSKE kartofler bages i ovnen til de er faste men møre. Lidt olie på og flagesalt.

det samme med friske nye asparges, de skal kun have den halve tid af kartoflerne.

Olie/eddike/salt/peber, rystes og hældes over og vendes rundt.

Salaten er toppet med asparges og æggeblandingen. En MEGET mættende salat, som SAGTENS er en aftensmad uden noget som helst andet. Tro mig.

Skal der festes, er ren dansk æblemost uden tilsætning bare lækkert

og...ja...på den varme sommerdag...ROSE`.

              VELBEKOMME!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar