torsdag den 29. december 2011

Er det mon ikke ved at være tid?

Tid til at ønske alle et godt nytår=Nyt-år


Et år med fuld knald på.
Dejlige rejser til både Sevilla, Barcelona, Pragh og Amsterdam.
Et bryllup mellem den mellemste søn og hans smukke Polske kone, som nu venter lille pige til februar.
Et barnebarns første runde fødselsdag.
En søn som igen er draget ud i verden efter nye faglige udfordringer.
En ung student og heldigvis ny dtuderende på CBS.
To spritnye babyer i min nærmeste omgangskreds.
En ny titel som Gudmor.
Et bryllup og en barnedåb hos en nevø, som godt gad at have Faster med til sin fest.
Ind imellem alle de store mærkedage, har der været alle hverdagene, med deres vidt forskellige glæder og udfordringer af alle slags. Hverdagene er der flest af og faktisk er det jo dem, som lægger grundlaget for de fine store oplevelser. der kom jo ikke meget bryllup, hvis ikke der havde været nogle hverdage, hvor man mødte hinanden, tænkte over tingene, modnede sine følelser og tog den store beslutning. Der ville ikke være nogen fødselsdage at fejre, hvis ikke vi havde hverdagene til, at bruge, vokse i, leve i og dermed blive ældre i. Vi glemmer bare ofte hverdagenes værdi. Måske kunne jeg prøve, at skønne mere på dem i det nye år? Tja, vi får se.
Lige om lidt er det den sidste dag og især aften på året. En aften med, for de fleste, den pæne kjole, finere kogekunst, champagne og ønsker som fyger gennem luften, fulgt af knaldende krudt og raketter. Jeg håber vi alle også vil bruge dagen/ aftenen til stille fordybelse. Til lige at mærke hvad det var der skete, hvordan var det så, hvordan var jeg selv, er der steder jeg ønsker forandring og hvor kan jeg selv ændre eller forbedre mig?
For mit eget vedkommende er der mange ting at se frem til allerede.
En af de dejligste gæster i uge 7.
Et barnebarn som skal tages imod og tages om og tages ind.
Et (måske) højskoleophold.
En rund fødselsdag.
En masse dans, gode gåture og anden motion.
Gode dage i sommerhus, i autocamper, i Ribe og hjemme.
Måske et par rejser.
Aktive dage, kreative dage, stille dage og travle dage.
Dage med dem jeg kender og holder af og dage med nye bekendskaber.
Dage hvor andre vil mig det bedste, hvor jeg har en betydning, hvor jeg gør en forskel, hvor jeg hører til i nogens flok.
Et nyt år, fyldt med liv, med de udfordringer, op og nedture som livet jo har når man kaster sig over det. Forhåbentlig uden de store sorger og sygdomme både i egne og andres rækker.
Som man ser, har jeg mest talt året op fra plus siden. Sådan har året heldigvis i det store hele flasket sig for mig og mine. Vi har skam også minus dage, sygdom og modgang. Også en del af vel alles liv. Jeg er ikke blind for finanskriser, sammenbrud i mange landes økonomier, med deraf følgende menneskelige tragedier. Der er krige og store katastrofer i verden. Tortur, fattigdom, vold såvel fysisk som psykisk. Dødelige og invaliderende sygdomme. dødsfald, skilsmisser og uklinkelige uvenskaber. I egen række, er jeg og vi her omkring blevet forskånet i et helt år. Det er jeg meget taknemmelig for og det er med de briller jeg takker for et dejligt let år.
Godt nytår til alle mine gode trofaste bloglæsere. Gid det nye år må bringe jer både helse, glæde og indsigt. de bedste nytårsønsker fra mig til jer.

4 kommentarer:

 1. Tak,Stella, både for denne fine nytårs'tale' og for den del af dette år, hvor jeg har kunnet være en del af din historie. Også i al almindelighed: tak for dig og alt det, du er og bringer. Jeg håber, at 2012 vil byde på meget mere Stella-tid i mit univers!
  Godt nytår fra Kirsten

  SvarSlet
 2. Tak og i lige måde Kirsten. Jeg satser også meget gerne på meget mere Kirstentid, så med to fællesmål må det da kunne gå i den rigtige retning.

  SvarSlet
 3. Tak i lige måde, Stella.
  Tak for dine ord, der altid kommer fra hjertet.
  Og som Kirsten siger - tak fordi du er dig og fordi man altid føler sig velkommen her hos dig.
  Må det nye år fyldes af glødelige øjeblikke og stjernestunder.
  Rigtig glædeligt nytår til dig og dine.

  SvarSlet
 4. Tak Anette.
  Håber i må få en dejlig aften i jeres familie og et godt NYT-ÅR til jer alle. Håber i med fælles hjælp og god vilje og intentioner kommer videre i livet på den bedste måde for ALLE.

  SvarSlet