søndag den 22. juli 2012

Egntur med kaffe og kage.

Sådan stod der jo på en af de fine små breve jeg fik i sidste års pakkekalender. Den som min mand så opfindsomt forkæler mig med. Egnturen måtte være til en egn efter eget ønske. I går havde jeg så ønsket at besøge Tisvildeleje. Tak min gode Gud for det. FED by, som jeg mere end varmt vil anbefale. jeg havde læst lidt om Rastablanche og dens ejer og ville jo også gerne nærstudere den lille butik og dens tilhørende café.Christina som indehaveren hedder er en meget karismatisk dame, lækker på kombinerede søde og energibombede måde. En kvinde som brænder for sin by. En ildsjæld. En igangsætter. En kreativ og fantasifuld person som bobler som en kande varmekaffe i fuld kog. En skam at jeg glemte at spørge til hendes stjernetegn. Jeg har dog en idé.Vi købte de dejligste farveeksplosioner af nogle plastiktæpper som jeg ser for mig i sommerhuset, ikke mindst når engang jeg får malet alle vægge og gulvet hvidt. Til den tid skal al farve findes i nips, husgeråd, enkelte møbler og nu også nogle lækre tæpper på gulvet. Det bliver både hipt og hot.
Nå men hende Christina der, ildsjælen, fik jo hurtigt ført os up to date med alt hvad der foregik både her og der, efter hun pludselig ud af det blå var dukket op med GRATIS is til alle som gad. Noget hammer lækker is som slet ikke er i handelen endnu. Vi gad og nød og spurtede videre ud i sommerbyen som strålede mod os med høj sol og mennesker i godt humør. Vi besøgte bla stranden med store bølger og SOMMER I LEJET, som er GRATIS musik lige midt i den smukkeste natur.
Vi slentrede rundt i byen og pludselig var der jo noget som kimede i mit baghoved. Helenekilde badehotel som jo bestyres/ejes?????af den smækre balletfyr. Vi kredsede om stedet og jeg gjorde nogle usynlige notater til julegaveidélisten.
Aftensmaden indtog vi hos de sødeste unge damer, som også til overflod mestrede den ofte sjældne kundepleje, naturlig venlighed, imødekommenhed og ægte smil og tilmed latter. Dejlige unge damer og fantastisk lækker mad er lige en kombi vi holder af. Desværre glemte jeg at notere mig stedets navn FY og en stor skam.
Vi var blevet anbefalet musik i pakhuset fra kl 20, men den oplevelse lader vi vente.Det var ikke vores sidste besøg i den smukke by ved vandet.
4 kommentarer:

 1. ja der er mega hyggeligt i Tisvildeleje, kom der meget som barn, så det kunne være jeg også skulle tage en oplevelsestur derop :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skulle du gøre Hanne. Rigtig sød by med meget gang i her om sommeren.

   Slet
 2. Dine skønne billeder og levende ord er i sig selv en glimrende reklame for byen, Stella. Der skal jeg da op på et tidspunkt. Mon ikke også, de har et loppemarked eller to? ;-)
  Kh Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har de lige præcis Lotte. Oven i købet et ret kendt og ret godt et af slagsen. Der var også gang i lopperne i går.

   Slet