mandag den 10. december 2012

Snip, snap, snude og tip, tap tønde.

På trods af stærke protester fra skulder fronten, er den store tunge trøje i gul flamé blevet færdig. Den venter på en uldvask som får maskerne til, at finde deres rette pladser og størrelse og der efter skal der leges. Jeg har byttet mig frem til noget skind. Farve og mængde kender jeg endnu ikke. Måske kun til en lomme. Måske til både lomme og albuelapper. Tænker selv noget blå/mint kunne være fint, men måske mener en anden noget andet. Skindet vil jeg sy på med noget kantsting i hånden, så det kan tages af ved vask. Det er jo trods alt ikke hver dag jeg vasker mine strik trøjer, så det arbejde bliver nok til at overse. Trøjen er en rigtig vams. Sådan en man bor i. Tyk uden at være for tyk, lang, rummelig og blød og uden at kaste om sig med fibre som var den en kat i fældningstid.


Straks var den af pinden, før jeg har kastet mig over en ny og meget mindre sag. Lidt et forsøg som bliver noget med, at den som kan passe det færdige produkt bliver ejer og der efter ved jeg hvem som skal have flere og færre masker. Jeg afprøver teknikken med, at strikke fra halsen og ned. En teknik, som giver et minimum af syning og man har evt mulighed for tilpasninger undervejs. Der er allerede bud fra det jyske om sådan en sweater. Et fromt ønske som nok kan efterkommes, måske endda ved første forsøg. Heldigvis kender jeg tre piger i tre forskellige størrelser tæt op af hinanden, så nogen kan hver gang være heldig. Hvis teknikken fænger, er det klart noget jeg vil lege videre med.

2 kommentarer:

  1. Fantastisk flot farve, Stella! Det bliver spændende at se, hvem der kommer til at kunne passe det næste fra dine strikkepinde :-)
    Kh Lotte

    SvarSlet
  2. Ja. Jeg tror det bliver en jyde.

    SvarSlet