tirsdag den 17. december 2013

Når god service og gratis optræder i samme sætning.

Allerede i Ringsted, på vej her til Ribe, begyndte olielampen at lyse. Jeg checkede selvfølgelig oliestanden op til flere gange, og fik tilmed en mand på tanken til også at se efter. Så var det da nok bare lampen som var i uorden. Senere kom også en lille ny symaskineagtig lyd til og senere igen, lidt fart tab. I går fik jeg så lige et tip om en fyr langt ude på landet, som nærmest bor på sit værksted og ikke kører efter den sjællandske regnstok. Den herre har jeg som det første i dag, besøgt.
Punkt et, det var ikke olielampen, punkt to fixede han lige noget hist og her og så kunne jeg trygt køre videre og få lavet problemet senere. Punkt tre, så hed den slags arbejde (som nok tog næsten en halv time) bare almindelig god service, hvilket vil sige GRATIS. WHAT!!!!! Afsted med mig. Ud og købe et par flasker vin til den mand, som herefter bog i mit baghoved og skal tages frem hvis jeg nogensinde igen ser eller hører en mislyd, nok mest fra bilen.
Et trykket ribben holder mig i ro disse dage, hvilket giver tid til læsning og strik og det er såmænd ganske ok med mig. 
Ribbenet trykkede mit søde barnebarn såmænd, da hun tog juleafsked med mig. Hun er jo blevet en kæmpe stor og meget stærk ung dame, som ynder at løfte mig op i luften. Jeg mærkede straks, at et ribben blev bøjet MEGET ind i kroppen, men tænkte nu ikke, at sådan en smule kunne skade i længere tid. Der tog jeg fejl. Nu er det hele højre ribbens side som er øm som en byld og besværer dybere vejrtrækning. Heldigvis bruger man ikke ribbenene til hverken at drikke kaffe, læse eller strikke med, så jeg klarer mig.
I morges drog den mellemste søn så af mod sydens sol og varme. Så velundt og velfortjent, men pludselig er den nærmeste familie ligesom skrumpet lidt ind. Os som er tilbage i landet, må jo så bare jule det mere og det gør vi gerne. 
Jeg ser frem til en hyggelig aften med lidt god mad og et glas vin, i selskab med min dejlige genbo. 
I morgen starter jeg bilen igen og drager hjem igen. Hjem til de sidste juledage, gøre mål, en masse hygge og snart juleaften. Er det bare mig, eller er den her julemåned drønet lidt hurtigere afsted en den slags plejer? Nu er det bare om, at få det hele med, her på falderebet.

2 kommentarer:

  1. Herligt at løbe ind i sådan en mekaniker.
    Og så ellers god bedring med ribbenet.

    SvarSlet
  2. Ja han var som sendt fra himlen. Ribbenet giver lyd fra sig konstant pt, men kan jo kun gå den rigtige vej. Tak Kirsten

    SvarSlet