mandag den 7. april 2014

Vis mig dit påskeæg og jeg skal sige dig........

Øh....tja....måske allermest hvor meget tid du havde.
I min verden, SKAl der ikke gives eller modtages påskeæg. Den slags æg kan både være BARE FORDI, værtindegaven eller selvfølgelig fordi man igen ikke gættede hvem Søren da også lige havde sendt det underlige brev med prikker i en mængde, som hvis man ikke vidste bedre, sagtens kunne være fra ens eget barn eller barnebarn, meeen det er det jo nok ikke, så dem får man bare aldrig lige gættet på. Så man bliver jo noget forbavset, når det så viser sig, at det faktisk var fra dem. Hverdags mysterier er der mange af. 
I år er jeg i god tid, så der er pakket meget forskelligt ind og med meget forskelligt indhold og af meget forskellige grunde. En enkelt påskegave strikker jeg på endnu, men den skal nok ligge klar til påske.
Hvorfor og hvordan vi fejrer påsken, er vel for de fleste danskere også gået hen og blevet noget med Jesus eller påskeharen, og var de to i virkeligheden den samme, krydret med endnu en julefrokost nu bare med flere æg og karse, men med samme mængde snaps og nu hedder øllet bare noget med påske og ikke jul, men ellers er det da muligvis det samme. Aner det ikke, og det er der garanteret ikke ret mange andre der gør.
I nogen familie går man direkte til snapsen, nogen steder er det en hare som står for løjerne, nogen tager i skoven og smider smukt dekorerede æg ned af en bakke og nogen går i kirke og tænker lidt over Jesus's tragiske skæbne.
Uanset hvilket indhold man ynder, er der i de fleste tilfælde noget samvær, noget afslappethed/fridage, noget glæde og sjov med ind over. Den slags kan man aldrig få for meget af (til forskel fra snapsen) så uanset hvad, så håber jeg bare alle må hygge sig og nyde påsken max.
Hov, pludselig blev det her indlæg et lidt tidligt påske indlæg, så også der var jeg i god tid.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar