onsdag den 19. november 2014

Stille Hjerte.

Ny film af Bille August. Emnet er aktiv dødshjælp. Det eneste jeg kan sige efter den film er, stille hjerte og bare stille. Der skal ikke sige noget over hovedet. Hvornår og hvordan omkring døden, kan vist kun den enkelte som står i situationen vide noget rigtigt om.
Lige præcis derfor er filmen vigtig og lige præcis derfor, skal vi have debatten i danmark. Aktiv dødshjælp må gøres åben på en måde, så ingen bliver gidsler i noget så vigtigt og endegyldigt som døden. Lige der må den døende efter min mening være fri. Fri til at tænke, føle og handle efter eget ønske og overbevisning. Dommen kan ikke findes blandt de levende, men må ligge hos dem som har døden som fremtid. 
Lad os komme igang med, at åbne op for vores gamle forstokkede og fastlåste holdninger og lytte til dem som står i problemet og gøre dem fri. Nøgleordet må for mig at se, handle om frihed og ikke den sædvanlige skam, skyld og ikke mindst straf. 
En smuk film, men det var ikke filmen som sådan som var interessant, men budskabet. Aktiv dødshjælp må frem i lyset. Ikke som noget vi som pårørende skal rende og forholde os til, bestemme eller dømme over, men som en sag for døende mennesker. Noget man i den situation kan overveje, tale frit om og i sidste ende gribe til hvis det er det ønskelige, med eller uden fysisk hjælp.
Ikke et dilemma som behøver blive forstået, men helt sikker vigtigt at føle. Føl din holdning og glem for en gang skyld hovedet. Bare vær stille og lyt. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar