søndag den 6. september 2015

Amsterdam.

4. Velkommen til hippie/ Pippiland. En campingplads tæt på Amsterdam centrum. En fusion mellem Christiania, villa villakulla og Rodkilde festivalen. Her var både bar, café, butik og alt i den slags faciliteter som bør være på en velfungerende plads. 
Endelig så vi solen igen. Afsted på cyklerne ind til Amsterdam. Der er ting som bare SKAL besøges i den by. Den ene er " De Ni Små Gader " hvor der til hver en tid er guld at finde i de små fine butikker. Et par fede støvler, en lækkerbidsken af en sølvring, oste, chokolade og delikatesser i højeste kvalitet i 'Marqt" var hurtigt spottet. Støvlerne og ringen kom hurtigt på ønskelisten som måske/måske ikke. 
To restauranter er gode faste favoritter. Denne aften valgte vi FRENZI, hvor jeg endnu aldrig er blevet skuffet. 
5. Kanalrundfart hele dagen. En måde at hilse på byen på fra vandsiden. En rundtur med tre forskellige linier fører en vidt omkring. 
Vi nappede lige en kaffepause og endnu et besøg i den lille butik med den lækre ring. Ak og ve. Ringen var kun i et nr for lille eller for stor til mig. Den drøm måtte opgives. Til gengæld ejer jeg nu en lækker ny kjole. 
6. Cyklede tur i helt nye områder.  Vi cyklede toogenhalv time gennem mark og enge, ghettoer og strandpromenader, gennem de hippeste små bydele med lattefolket ude i det gode vejr og endte på min anden yndlings restaurant i byen DE PONT. Bag centralstationen hopper man på den gratis båd som fragter fodgængere og cyklister over vandet hver femte minut og et par minutter efter støder du ind i den skønneste restaurant/ café. I dag fik vi frokost af lækreste slags i sjældent set augustsol. 
På hjemvejen fik vi tanket op af øko frugt og yoghurt fra MARQT. Hjem på en time. 
Lidt får vi da rørt os. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar