Smitter af på min nye opskriftsamling her på bloggen. Regner med, at man bare søger på OPSKRIFTER og så ligger de allesammen (med tiden) der.
Denne Rugbrødsopskrift har jeg fra Karen Klarbæk. Jeg ændrer lidt efter humør, men den er rigtig god som den er. For mig er det bare blevet en vane, at bage rugbrød. Med surdej i køleskabet, er det en ret kort arbejdsproces. Selve processen tager to dage.
Karen Gode rugbrød.
Når din første surdej er klar gør du som følger:
1. dag:
Tag 400g surdej
Bland det med 1 øl
4½ dl vand
150g knækkede rugkerner og
400g rugmel
Dæk til med film eller et klæde og lad det stå til næste dag og "boble".
2. dag:
Tag 400 g surdej fra i et glas med låg. Skriv dato på låget. Sæt glasset på køl til om en uge eller længere. (op til 4 uger går fint og surdejen kan også fryses)
Resten af dejen blandes med
2½ dl vand
1½ spiseske groft salt
300g knækkede rugkerner og
500g rugmel
Dejen æltes godt igennem evt. i røremaskine med dejkrog.
Fordeles i rugbrøds bageformen og glattes med lidt vand på overfladen.
Hæver til 1 cm fra kanten af formen eller lidt længere...
(6 timer er ca. nødvendigt)
Bages i forvarmet ovn ved 175 grader i 1½ time
Vendes ud på pladen og får eftervarmen i yderligere ½ time.
God fornøjelse!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar