tirsdag den 2. november 2010

Hvad hjertet er fyldt af

Smitter af på min nye opskriftsamling her på bloggen. Regner med, at man bare søger på OPSKRIFTER og så ligger de allesammen (med tiden) der.
Denne Rugbrødsopskrift har jeg fra Karen Klarbæk. Jeg ændrer lidt efter humør, men den er rigtig god som den er. For mig er det bare blevet en vane, at bage rugbrød. Med surdej i køleskabet, er det en ret kort arbejdsproces. Selve processen tager to dage.

Karen Gode rugbrød.
Når din første surdej er klar gør du som følger:


1. dag:

Tag 400g surdej

Bland det med 1 øl

4½ dl vand

150g knækkede rugkerner og

400g rugmel

Dæk til med film eller et klæde og lad det stå til næste dag og "boble".



2. dag:

Tag 400 g surdej fra i et glas med låg. Skriv dato på låget. Sæt glasset på køl til om en uge eller længere. (op til 4 uger går fint og surdejen kan også fryses)

Resten af dejen blandes med

2½ dl vand

1½ spiseske groft salt

300g knækkede rugkerner og

500g rugmel

Dejen æltes godt igennem evt. i røremaskine med dejkrog.

Fordeles i rugbrøds bageformen og glattes med lidt vand på overfladen.

Hæver til 1 cm fra kanten af formen eller lidt længere...

(6 timer er ca. nødvendigt)

Bages i forvarmet ovn ved 175 grader i 1½ time



Vendes ud på pladen og får eftervarmen i yderligere ½ time.

God fornøjelse!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar