lørdag den 18. juni 2011

Hjemme igen

Hjemme igen efter et par dejlige dage i Prag. Til alle som sagde, at det var en dejlig by, må jeg erklære mig helt og aldeles enig.Smuk gammel by med noget at se på for alle. Vi fik vist set det meste. Dog har jeg en lille klage. Øv, hvor er det trist, når smukke gamle byer sælger sin sjæl til turismen. Det mener jeg Prag har gjort. Midt byen er plastret til med sourvenirbutikker med bras af værste skuffe, dårlig mad og elendig kaffe. Sikkert et nødvendigt onde hvis man vil være med i kampen om de fede turister som bare skal have tasken fyldt med ragelse, ikke vil betale for den ægte vare og ikke kan undvære pomme frittes en hel uge. Når det er sagt, ja så er jeg overvældet af smukke syn og ikke mindst et et fortryllende venligt vejr. Vi er i øvrigt villige til, at gå endog meget lang og vente meget længe både på mad og autentiske oplevelser, så vi klager skam ikke.


1 kommentar:

  1. Ja, du har ret Stella - der er for meget bras og tingeltangel i de små gader, men på den anden side af broen - op ad bakken, er der utroligt charmerende og dejlige skønne gallerier, hyggelige ølkældre og mere luft mellem turisterne.
    Men - har du ikke været i Riga, skulle du måske smutte en tur derover næste gang og bo midt i centrum i den gamle klosterdel....!

    SvarSlet