tirsdag den 13. marts 2012

Jeg, en krusedullemager.

Det er kendt viden om, at jeg på ingen måde, kan henregnes til flokken af tegnere. Jeg har aldrig rigtig tegnet, nok aldrig fundet hverken lysten, evnen eller interessen.
I dag blev jeg sat igang med en opgave: TEGN SÅ! Kruseduller kan alle tegne blev der sagt. Jeg fik lovet den strikse niece, at hun på et tidspunkt vil modtage et krusedullebillede fra mig. Jeg er igang med lidt små scraplerier, bare for at træne den uøvede hånd og hjerne.
Det er nok især den der med, at det især er unge mennesker, som laver kruseduller, som fanger mig.
Krusedul og du vil bevare ungdommen for evigt, supler evt med den kendte krusedulleantirynkecreme.

Nedenstående er hentet fra Wikipedia.

En krusedulle er en form for skitse, en ufokuseret tegning lavet mens en persons opmærksomhed var rettet mod noget andet. De er simple tegninger, der kan have en betydning, en form eller bare uregelmæssige former.
Kruseduller laves mest af unge mennesker, specielt studerende. Aktiviteten udøves normalt i lange kedelige undervisningstimer når de studerende begynder at dagdrømme eller mister interesse for undervisningen. Kruseduller laves oftest i marginen af notesblokke eller på de bagerste sider, begyndende som simple linjer og tegninger, men kan senere så blive mere udførlige.
Kruseduller laves også tit mens folk taler i telefon i en længere periode, hvis der er et skriveredskab og papir ved telefonen.
Populære former for kruseduller inkluderer tegneserieversioner af lærere eller kammerater på en skole, berømte tv- eller tegenseriefigurer, selvopfundne fiktive væsener, landskaber, geometriske figurer.

4 kommentarer:

 1. Du er jo godt i gang med krussedullerne, kan jeg se :-). Tjek lige det her link ud: http://trinesoehest.blogspot.com/2011/11/diy-tegn-et-mnster-3.html
  Utroligt flot, synes jeg, men jo egentlig også bare krusseduller.
  Kh Lotte

  SvarSlet
 2. Tak Lotte. Lidt til inspirationen. Uh det er svært, selv med kruseduller for en helt utrænet.Papiret føles MEGET stort og ret skræmmende.

  SvarSlet
 3. Jeg er sikker på, at du kan mere end du tror, Stella.
  Det handler mest om øvelse, øvelse, øvelse......
  Glæder mig til at se dine kruseduller her på bloggen :)

  SvarSlet
 4. Tror du tager fejl Anette. Lige der kører det ikke rigtig for mig.

  SvarSlet