tirsdag den 24. april 2012

Fra Latte til Solskin.

Så blev den lille stribede baby sweater endelig færdig.Ikke fordi det var det helt store projekt, men der kom lige en influenza og en planlægning og afholdelse af en rund fødselsdag i mellem. nå men der skal da være plads til det hele. Jeg har strikket efter Liselottes opskrift på Latte Baby Sweater og bare lige givet den nogle andre farver. Det er ikke sidste gang at den model har været på mine pinde. Nem og letlæst/forståelig opskrift kombineret med lille hurtig størrelse strikketøj. Lige til tasken. Ikke noget tælleri eller særligt at huske på. Det meste på rundpind og strømpepinde, så tv kan også inddrages i løjerne. Som efterhånden sædvanen tro, har jeg strikket i Blackhill Højlandsuld fra Garn Udsalget. Et dejligt garn som passer mine fingre perfekt. Garnet er både billigt og af lækker kvalitet, som efter vask bliver fuldstændig babyblød. Firmaet har jeg rost før, men jeg gør det gerne igen. Service i top og ikke nogen dikkedarer med dem. At manden så er Liselottes mand tillægger jeg en ekstra bonus, da hun jo som bekendt strikker som en nærmest besat og vildt flot og vist ikke gider finde sig i dårlige garnkvaliteter. Nej jeg får ikke procenter og kender ingen af de omtalte personer privat, men derfor kan man jo godt rose når der er god grund ik´?
Det skal lige indskydes, at jeg ikke helt forstår Liselottes raglan, som sikkert er ok, men bare ikke lige sådan jeg griber det an. Jeg har bare strikket raglan som jeg plejer, med indtagninger fire steder på rundpinden. Jeg skal ikke gøre mig klog på andres metoder, jeg har bare brugt min egen.
Det må altid anbefales, at man læser en opskrift GRUNDIGT igennem inden man begynder at strikke, sådan at man opdager evt fejl/mangler, eller ting man selv vil gøre anderledes. Måske vil du også lige ændre noget undervejs på mål eller andet. Jeg må også anbefale en strikkeprøve. Forlad dig ALDRIG på andres strikkefasthed og mål. Det er pindestr der skal ændres på hvis du ikke holder målene og ikke bare noget med at sjusse sig til et par master hist og pist. Det er både dyrt og tidskrævende at strikke, så det er da rigtig øv at stå med noget ubrugeligt skævt bras efter en masse arbejde. God arbejdslyst. Jeg kan kun anbefale den lille stribede humørbombe.



2 kommentarer: