Gudmors
Æbletærte.
Ca 8 prs.
- Dej
- 150 g smør
- 125 g sukker
- 1 æg
- 175 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- Fyld
- 2 dl creme fraiche
- 85 g sukker
- 2 æg
- 3 æbler
- Vanille
- Pynt
- Kanelsukker
Forbagning: Ca. 10 min. ved 200°.
Bagetid: 30-35 min. ved 200°.
Bagetid: 30-35 min. ved 200°.
Dej: Rør smør og sukker luftigt. Tilsæt
ægget. Bland mel og bagepulver og rør det i "æggesnapsen". Kom dejen
i en smurt form (ca. 24 cm i diameter). Forbag kagen nederst i ovnen ca 10 min
ved 200 grader.
Fyld: Pisk imens fraiche, sukker og æg
sammen. Skræl æblerne, fjern kernerne og skær dem i både. Tag kagen ud og hæld
fyldet på. Stik æblebådene ned i fyldet. Drys med kanelsukker.
Bag æbletærten færdig nederst i ovnen 30-35
min ved 200 grader.
Serveres lun
med Skyr rørt med vanille.
Mon ikke billedet siger alt?
Ingen kommentarer:
Send en kommentar