tirsdag den 8. januar 2013

Med sure Claus i køkkenet.

heldige mig, fik Meyers store fede bagebog af en dejlig dame i julegave. Jeg vælger at tro, at den blev givet udelukkende af et godt hjerte og ikke kun med et ønske om, at hende og det lille afkom vil blive inviteret på samtlige brød og andet bagværk (og selvfølgelig får nybagt brød til døren hver uge).
Jeg læser og studerer om hævemetoder og melsorter og er nu nået til, at der må nye brød på bordet.
Med Claus er der bare ikke noget som hedder bare lige. Stort set ALT starter med en fordej eller basis surdej som man ALTID har stående på sit køkkenbord og fodrer når man har taget af glasset.
Pt har jeg en basis surdej stående som først kan lænses om ti dage og en fordej til rugbrød som vist kan bages på lørdag.
I min alder ville det være ubærligt for et barn at få mig som mor. Jeg orker lige pt hverken hvalp eller killing, så nu har jeg fået surdej. Mit liv har fået (nyt)indhold. Surdejen skal passes hver dag. Jeg vil blive målt på min surdejs trivsel og udbytte. Skræmmende og spændende. På lørdag, måske allerede fredag vil der være nye boller om ikke på suppen, så dog i hjemmet.
Motion, surdej, et par små stribede sokker og den onde lungevirus fylder mit liv lige nu. Sådan kan et liv åbenbart også være.
Stadig ingen blog fotos, men nu en søns nødløsning, så muligheden foreligger ind til andre træder til.

6 kommentarer:

 1. Jeg havde engang surdej i køleskabet hele tiden. Men orker det ikke mere. Det er lidt ligesom mine blomster . Jeg har kun nogen som skal have vand en gang om måneden
  Så en surdej ville dø her .

  SvarSlet
 2. præcis Kirsten. Hver ting til sin tid. Der var engang med så meget. Jeg har altid en rug surdej kørende. Som allergiker er den slags hverdag, men jo jeg gjorde også så meget engang bla med blomster. Nu har jeg TO.

  SvarSlet
 3. Hej Stella.
  Det bliver spændende at følge den dej(lige) brødudvikling ;-)
  Håber astma, hoste m.m. snart forsvinder. Det er heldigvis længe siden jeg har mærket til min astma - allergien mærker jeg næsten dagligt, men den er til at håndtere.
  Knus
  Sussi

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg rører i diverse surdeje dagligt og passer dem som små skatte. Det samme gør jeg ,med min astma, som takker ved at blive lidt mindre det sidste døgn.

   Slet
 4. Hej Stella
  Det lyder spændende med surdej. Pt er jeg selv hooked på stenalderbrødet fra Nicolais bageri.
  Jeg har også haft problemer med at lægge billeder ind på min blog efter Nytår. Problemet er løst ved at skifte browser fra Explorer til Google Crome. Måske virker det også hos dig?
  Kh Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Stenalderbrød er skønt. Jeg har dog kun smagt mit eget endnu.
   Jeg HAR Crome Lotte og aner ikke hvad jeg skal gøre, men der kommer snart noget hjælp. Sønnen fandt en omvej/genvej til billeder, så jeg kan godt nu hvis det er.

   Slet