torsdag den 26. december 2013

Årets nye ord.

Øhhhh, altså faktisk har jeg ikke helt styr på, om alle de kommende ord, er fra i år, men de er i hvert tilfælde nye i min verden og er de det ikke stadig i de flestes mund?

SELFIE har selveste statsministeren hjulpet på vej. Det er nu ude i alle afkroge, og selv min femogfirs årige svigermor sagde selfie juleaften. Det er næsten allerede som om, at vi altid har lavet selfies, selv om mange endnu ikke engang har set en endnu og da aller mindst Helles.

GINA er også kommet ind i vores liv. Som den nye pige i klassen. En hvis navn næsten ingen endnu har sagt og min tanke er, om GINA nogensinde bliver en del af vores verden sådan for alvor. De der kønsdele bliver nok altid sådan lidt mystiske at tale om. Som en lådden kartoffel at slingre rundt med i munden. Hvem fanden går lige op til lægen og i ramme alvor siger, at den er helt tosset med GINA, siden man var i Ghana på sommerferie? Hvem sidder på værtshuset kl tre om natten og råber,  at nu vil jeg fanden sparke mig, gå i byen og få noget GINA? Hvem har en alvorlig samtale med sin teenage datter, og nævner noget om, at de der drenge der, de vil altså gøre noget ved GINA, hvis du ikke passer på? Altså, uanset om man taler med en treårig eller en halvfems årig, nævner man vel nødig GINA. Har vi ikke netop en masse ord, som vi alle sammen udmærket kender og bare benytter i forskellige sammenhænge, eller er det kun mig, som fniser som en uterlig skolepige, når jeg prøver mig frem med GINA? 

KØNSKRANS. Jo jo, jeg kan godt se pointen. Væk med alle de gamle fordomme og tabue, skyld og skam og misforståetheder omkring mødommen og jomfruhinden. KØNSKRANS er da ok, men igen vel bare et ord, som vi lige skal runde i seksualundervisningen og så ellers ikke snakker meget mere om?
Altså personligt behøver jeg ikke gøre mig de store tanker omkring hvad jeg skal kalde den omtalte. Efter tre børne fødsler er glansen nok gået af kransen, om man så må sige.
Der er bare noget vanillekrans og adventskrans over sagen, som jeg ikke helt kan fjerne for mit indre blik og tænker så, at sådan sidder der måske også nogle unge piger og ser og så bliver KØNSKRANS altså også lidt skræmmende for nogen måske.

KØNSKRANSEN lader jeg lige så stille hvile. GINA, tror jeg aldrig bliver min veninde, men SELFIE, den kommer alle som kender mig, helt sikkert til at høre meget mere om.

I øvrigt spændende, hvilke nye ord vi skal møde i 2014. 

2 kommentarer:

  1. Hehe du er skisme ikke kedelig at læse med hos Stella :-)
    Har hørt de ovennævnte ord. Og tror også at Selfie er det helt store indefor nye ord.

    SvarSlet
  2. Tak Kirsten! det er heller ikke just mit mål! at være kedelig ;)
    Selfie satser jeg også mest på.

    SvarSlet