mandag den 3. marts 2014

Marocco.

Anden sidste dag i Marrakesch skulle bruges i byen. Til at ose og suge det sidste ud af byen for denne gang. Lidt i souken, lidt på El Fna og videre til den nye bydel, hvor vi tilbragte eftermiddagen. Endnu en kontrast. Fra snævre gyder, gejl og gøjl, tiggeri og prutten priser til fine rene fortove, grønne områder og parker. Fine caféer med rigtige toiletter, toiletpapir og mulighed for både søbe og håndservietter. Store fine butikker med varer på bøjler med fastsætte priser på vedhængte prismærker.
Lyskryds og noget som minder om færdelsregler. Kvinder med vestligt tøj og ind i mellem også bare ben og kort nederdel. 
Et tiltrængt pusterum fra dage med sælgere på nakken konstant og special price i øret kørende non stop. Eneste virkelige ulempe her var, at maden var café mad af værste skuffe. Lavet af kokke, som bliver bedt om, at lave en slags mad, som er meget langt fra hvad de selv er vokset op med. Den slags går sjældent godt, uanset hvor i verden man befinder sig. Her blev det kønsløst og slasket og ligegyldigt af den slags, som jeg fortryder at have puttet i munden i samme moment jeg har gjort det. Minder mig igen om, at man altid skal være tro mod det land man besøger. Spis Maroccansk i Marocco og du bliver aldrig skuffet. 1 kommentar:

  1. Spændende at læse om marrakesh og Marocco. Meget er genkendeligt fra andre lignende lande, og hvor er jeg dog enig med dig omkring betaling af drikkepenge kontra løn og så det med at spise lokalt.

    SvarSlet