torsdag den 30. september 2010

Burger look a like

Jeg er vegetar. Har været det i mange år. Jeg blev syg og måtte lægge rigtig mange madvarer på hylden i længere tid. Jeg var faktisk multi allergiker. Kæmpe problem. Mega besværligt. Jeg tålte hverken kød, gluten eller  mælkebestanddele.  sådan gik en lang periode, med test af det ene og det andet, konstante smerter og træthed. Efterhånden fik jeg det bedre og med tiden har de forskellige allergier bedret sig, hvilket betyder, at jeg i dag kan tåle gluten og mælk, men kun i begrænset omfang. Sådan er det jo let at leve med. Hjemme bruger jeg ofte glutenfri produkter, spelt og rug, ris og soyamælk osv. Jeg spiser både æg og ost og alle fisk, men tåler ABSOLUT ikke skalddyr.
Med sådan en person i huset, heldigvis er det mig og mig som står for maden, skal der jo tænkes lidt mere over tingene. Efterhånden er det jo bare en vane, tilmed en vane, som gør, at vi spiser MEGET frugt, grønt, fedtfattigt og ganske hjertevenligt. For en ung mand med stor hang til røde bøf, er det en anelse kedeligt og jeg får da også skyld for, at jeg serverer enten fisk eller laks. Ret forkert. Vi får sjældent laks, da jeg ALTID får laks når jeg er ude, men JA, vi får mange sjove supper og meget fisk. Jeg elsker det og min mand er blevet meget glad for det. Han får en bøf i ny og næ, men selv når vi er ude, vælger han meget ofte fisk. Den "lille" er blevet så gammel, at han faktisk stort set selv sørger for egen forplejning. Bor stadig hjemme, men har egen husholdning. Han får dog lov til at besøge mors gryder når han lyster og i går blev han inviteret på Burger look a like. De blev rost i HØJE toner. Faktisk anbefalede han mig at åbne en bix med den slags. Større ros og anbefaling kan man ikke få. Endnu en søn var med på spisningen og sagde, at han syntes min mad blev bedre og bedre og at han var ret imponeret af mine kokkeevner. TAK, siger jeg bare. Ros fra de kanter er værd at samle på.
Jamen de burgere var altså også gode.
Store lækre boller. en masse salat, ovntørrede tomater og rødløg.
Stegte soyabøf med gode krydderier

Bollerne smurgt med et godt lag tomatguf

 Og oven på bøffen en lækker dip af avokado, hvidløg, den lækreste olie og lidt creme fraiche
Velbekomme.


2 kommentarer: