onsdag den 20. oktober 2010

I rosens tegn

I dag var dagen, hvor min ældste søster, skulle have hendes fødselsdagsgave fra mig. En tur til Løve Rosenplanteskole. Torben Thims dejlige plet i Løve (byen er bla beskrevet af Suzanne Brøgger som bor på byen gamle skole).
Roser og især historiske roser, står mit hjerte nærmest af alle havens skønheder. Denne blomsts usædvanlige sødme, skønhed, poesi og helt fantastiske duft, rev benene væk under mig for mange år siden. Den gang jeg boede i Faxe, hvor jeg havde butik, en blandet landhandel med dyr og åben have. I den gamle landhave havde jeg et stort antal historiske roser. Alle købt hos Torben Thim. Jeg har ALDRIG haft fejlkøb/uheld med en´eneste rose derfra. Hver plante var til stor nydelse og glæde og min dag startede hele sommeren, med et besøg hos hver rose, knupper blev talt og beundret og sammenlignet med tidligere års levering.
Nu bor jeg i Køge. Inde i byen og med kun en lille byhave, men også her, er der overvægt af de historiske roser og der vil altid være plads til en til.
Dagens køb, lod jeg mig inspirere til af min søster. Denne gang ikke en historisk, men en rennesance rose ved navn CLAIR. Sart lys rød, tæt men ikke helt tæt blomst, dejlig duft, smukt og robust løv, uden tendens til de skavanker som feks meldug, som nogle af de historiske kan have. Den glæder jeg mig til at følge.

Er hun ikke bare smuk, den søde CLAIR?

2 kommentarer:

  1. Håber det var en dejlig og udbyterig tur! Og at I fik hygget gevaldigt!

    SvarSlet
  2. Jeg har masser af roser, blandt andet 5 Clair R. DE er nogle af de bedst blomstrende i løbet af sommer/efterår. Se evt. ind på http://lavendelsroser.blogspot.com :-)

    SvarSlet