onsdag den 24. oktober 2012

Undskyld mig Baby...................................

Så er kæden hoppet af endnu engang i vores fine hovedstad. nu er den gal i Tivoli, hvor man har travlt med, at man jo må indrette sine normer efter andre landes normer for ikke at støde nogen fra andre lande og bla bla bla. hmmm hvorfor er det nu lige at vi rejser til fremmede lande 8bortset fra kvinder, sol og billig sprut)? er det ikke lige netop for, at møde andre kulturer og se andres måde at gøre tingene på?
Hvor om alting er, har en restauratør brugt ovennævnte forvrøvlede udsagn til, at retfærdiggøre, at han har nul tollerance ammepolitik i sin biks. Man må jo formode, at mandens bedste kunde er selveste gode gamle dronning Victoria og manden i øvrigt sværger til oldgammel victoriansk stil og tanke.
Hvad sker der for ammepolitiken (hvad er det også for et ord og hvorfor har vi brug for det?) i lille frigjorte(??????) danmark? Hvornår er det tilbageskred sket, som dikterer: ingen amning offentlige steder? Kan nogen med hånden på brystet hjertet, fortælle mig hvad det lige handler om?
Amning er min verden= et barn som spiser mad. Babyer har som bekendt ikke andre muligheder for at indtage føde (når vi ser bort fra sutteflasker) på end at sutte mælken ud af deres mors bryster. Nybagte mødre opfordres og støttes til at amme deres børn. Jeg behøver vel næppe skitsere modermælkens gode egenskaber for barnets trivsel og udvikling her vel? Eller at fortælle om vigtigheden af den tætte mor/barn kontakt som bla oprettes via amningen? Eller fremhæve de helt klare fordele ved amning så som feks, at maden altid er klar og ved rette temperatur ? Ej vel, alt det der ved vi jo udmærket alle sammen og vi er vel også alle sammen enige og nej der er vel ingen af os som væmmes ved, at se et barn spise vel? Hvad er det så vi får så galt i halsen, at vi direkte forbyder amning visse steder? er det fordi vi ikke tåler at se bryster.........................arrrhhh ok, har du været på en almindelig dansk tankstation og set forsiden på deres blade og dvdér, så har du vist set mere end bare bryster. Selv Ekstra Bladets side 9 pige, som endda viser mere af kroppen end blot brysterne, tåles vist af de fleste. Hvad pokker er så problemet???? Gider nogen dog ikke fortælle mig hvad det er andre kan se som jeg åbenbart ikke er istand til at opdage. Nogen fortæller mig i ramme alvor, at de synes amning er ok, hvis moderen dækker "sig" til med et klæde. HVORFOR dog dække sit barn til fordi det spiser??????Skal barnet lære, at det at spise er en synd og noget vi bør skamme sig over? Har vi ikke spiseforstyrrelser nok?
Hvis folk ikke har større problemer end at forarges over amning har de godt nok et kedeligt liv og hvis restauratører har råd til at smide en ammende kvinde ud, har han godt nok godt gang i butikken og råd til at miste op til flere kunder (bla mig) og hvis vi som nation har så snævert et snævertsyn, så vi ikke tåler at se vores kommende generation spise sig sunde og mætte ved mors bryst, ja så skal vi godt nok skamme os.

Nogen af husker at vi lige som har været her før. Den gang var den gal med aming i folketinget.
UPS!Ingen kommentarer:

Send en kommentar