mandag den 11. marts 2013

Så blev der ro.

Festivallen for Sheva, fik vi glæde af helenatten. HØJ musik og spredt fyrværkeri. I morges sluttede festen igen. Deltagerne går hver til sit. Hjem for at spise, efter et døgns faste.
Trods lidt morgen sløvhed oven på en natmad Sheva, har jeg været i SPA afdelingen fra morgenstunden. Pedicure, bare fordi detnu er en mulighed. Mens man sidder der og bare sidder, med fødderne i ensmuk ung kvindes hænder, kommer man vidt omkring i snakken. Med respekt kommer man langt og får en masse at vide. Hun elskede at danse, det samme gør hendes mand, men efter ægteskabet, har han forbudt hende at danse, han går selvfølgelig selv stadig ud og danser. De fleste ægteskaber er arrangeret af forældrene og pigens forældrer betaler penge i medgift. Parret bliver præsenteret for hinanden og pigen siger selv ja. Hmmmm sjovt nok kan hun IKKE sige nej.
Og NEJ, Indiske kvinder/piger kan IKKE under nogen omstændigheder bade i andet end lange bukser og kjole. Mænd kan bade i hvad de vil.
Som sagt, kommer man kun så tæt på med respekt. Respekt er også at holde sin vestlige kæft lukket af og til. Høre hvad der bliver fortalt og ikke som vi ellers har for vane, nødvendigvis komme med vores syn på sagen.
Og lige igen: Jeg håber at i som jeg, ikke glemte Kvindernes Internationale Kampdag d 8.3.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar