søndag den 27. oktober 2013

Kost og hormoner.

Kost.
Det handler ikke bare om, at spise sundt og varieret, men i højere grad om sammensætningerne. At få nok af det hele og det som spiller rigtigt sammen. Altså skal kosten være en livsstil og ikke en kur eller en dille.
Vi skal sikre os et dagligt indtag af: 
Planteøstrogener: sorte, røde og brune ris, frugt og grønt, husk kål og rodfrugter, nødder og mandler, bønner, linser, kikærter bør, frø og kerner og spirer.
Protein: Så vegetabilsk som muligt. Fisk og skaldyr, kød, æg og mælk, alle slags bønner, kikærter, ærter, linser, soya og grønne grøntsager.
Sunde fedststoffer: Avokado, nødder, mandler, frø og kerner, vegetabilske olier og fede fisk.
Antioxidanter: Farvede frugter og grønt, vegetabilske olier, citrus frugter, fuldkornsbrød, nødder, frø og fede fisk
Langsomme kulhydrater: rodfrugter! ris,  perle, byg og rug! boghvede, spelt, nødder! frø! linser! bønner og kikærter.
En masse væske: vand, urtethe, grøntsags saft.
som det ses, går rigtig mange ting igen.
Altså, for mig at se, handler det om, at overskueliggøre og opdele alle de nødvendige sager. Jeg vælger at lave en opdeling i tre hovedmåltider og et par mellemmåltider. Sådan, at det sikres, at flest mulige af de nævnte ting, indgår i kosten hver dag. Igen som en livs stil og ikke som en dille, en fiks idé eller en kur.
Ind med gode og sunde rutiner. Ud med den dårlige samvittighed og fokus på kure og der af følgende skyld og afsavn. Det hele skal gerne krydres med masser af nydelse, lethed og selvfølgelighed og plads til både chokolade, kaffe og vin.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar