søndag den 27. november 2016

Første søndag i Advent.

Det første lys skal tændes i aften. Vi er dog endnu ikke nået til december, men vi er tæt på. Tæt på, at det hele går løs. Mange købte nok gaver i fredags hvor der jo var procenter at spare. Selv købte jeg intet. Mange af mine gaver er købt, andre lavet, så kun få mangler. Dem vil jeg tilgengæld have god tid at hygge om og tænke over. Endnu en homemade gave har set dagens lys. Varme sokker som kan minde modtageren om sommerens humlebier. Brun og orange er nok for nogen lig med hippie og psykedelia. Hvorfor ikke se det som sommer, blomsterenge og honningbierne summen. Og mens man sådan lader tankerne fare, kan man lune fødderne i gaven fra mig, strikket i kærlighed, og måske drikke sig en stor balje the med honning. Honning lindrer og smører både en værkende hals og en stresset sjæl. 


Om lidt står julen for døren. Dermed også en god portion stress. Prøv at bevare roen. Vi når jo nok det hele. Og husk lige at tænke på dem, som slet ikke har noget at skulle nå. De hjemløse, dem på kontanthjælp hvor denne regering har skåret endnu en bid. I år er der desværre endnu flere mennesker og dermed mange børn, som intet særligt har at se frem til, intet magisk at glæde sig til. Ingen forventning om en glædelig jul med gaver, den specielle julemad, et juletræ og bare hele forventningens glæde. Dem kunne vi andre faktisk godt lige række en hjælpende hånd. For vi har jo rigeligt selv og vi har råd til at hjælpe. Husk småpenge i lommerne når du går på juleshopping og del lidt ud til dem du møder. Kisten på RÅdhuspladsen har også rigelig plads til en seddel fra dig og Mødrehjælpens julehjælp er blot et klik væk på nettet. Gør hvad du lyster og orker og hvad der føles rigtig for dig. Selv kan jeg ikke lade være og det er så lidt der skal til i virkeligheden. 
Men foreløbig vil jeg bare ønske dig og dine, en skøn søndag og dejlig første advent. 
En stress nedsættende øvelse kunne feks være, en regel om, at hver søndag når lyset i kransen tændes, og så længe det brænder, der må vi ikke bruge de sociale medier. Ingen tlf, intet tv, ingen IG doku (før lige før vi slukker naturligvis, for uden doku fandtes det jo ikke), bare en stille stund hver søndag, hvor alle sidder stille, evt med en bog, et strikketøj, et spil vi spiller sammen, en stund hvor vi taler om ugen der gik og den som kommer mens vi drikker et glas vin eller glög. Tænk lige over det. Var det ikke værd at prøve? Jeg går gerne forrest og lover en time hver søndag med tændt krans og ro på. Vil du være med? Eller hvad er din tradition? Og hvordan stresser du ned? 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar