onsdag den 21. juni 2017

Fordelen ved årskort.

Sådan lige når man står ved betalingslugen, er det jo noget af en udskrivning at vælge et årskort. Og man skal da også overveje om man nu lige får det brugt. Men for os har det klart været en god forretning at købe årskort til både Tivoli og Zoo. 
Før hvor vi skulle slippe mange penge for enkelte billetter og en Tivoli eller Zoo tur var en stor udflugt, som ikke skete mange gange om året, der var vi meget fokuserede på at komme hele haven rundt og at se det hele. Man skulle ligesom have noget for pengene. Med årskort til begge haver besøger vi stederne på helt nye måder. Måske vælge jeg lige at gå en tur gennem Tivoli når jeg alligevel går i området. Bare ind af den ene dør og ud af den anden. Man kan også vælge at tage kaffen i Tivoli frem for alle andre caféer nu hvor indgangen er "gratis". Fredagsrock hvor vi nyder gratis koncerter og får musikoplevelser, som man ikke altid ville vælge hvis man skulle have pungen op hver gang. Tivoli er pludselig også en mulighed for bare at være en sjov legeplads, som vi hurtigt forlader fordi barnet ikke har ressourcer til den helt store tur. 
Zoo bliver også pludselig stedet, hvor vi lige smutter forbi og ser om der er noget nyt, eller bare for at besøge minizoo og kombinere dyr og leg, eller vi som voksne bare kan gå en tur i dejlige omgivelser. Helt sikkert ikke noget jeg ville gøre, hvis jeg skulle betale en dyr indgangsbillet hverv gang. 
I går var vi på tur med Olga. Hende har vi været i zoo med mange gange,lige fra hun lå i barnevogn til nu hvor hun lige om lidt fylder seks år. Olga kender reglerne så vi behøver ikke tid på tiggeri og ærgrelse over ikke at få det ene eller det andet som de andre har. Hun har også været i zoo så mange gange med os, at hun ved at noget skal vi altså lige se og resten kan sagtens være leg i minizoo. Sådan en tur bliver en fin kombi af at vær sammen og at besøge dyrene i zoo. Vi får snakket og leget, mens vi lærer om dyrene og ser noget nyt hver gang. Ret genialt. 
Min eneste kritik af zoo handler om deres madpolitik. Dyr og underlødig. Her kan zoo helt klart stramme op. Hvorfor ikke putte nogle holdninger ind i maden? Hvorfor ikke putte lidt oplysning ind i maden? Hvorfor ikke slå mere på økologi og bæredygtighed? Vi bevæger os rundt et sted, hvor alverdens dyr bor, mange dyr som netop er truede dyrearter, dyr som kommer fra den regnskov som vi skal passe meget bedre på? Hvorfor ikke meget mere grønt istedet for kød? Hvorfor så meget plastik og dårlig legetøj i shoppen? For mig ville det være fedt hvis zoo viste mere politisk hjerte i deres valg. Flere synlige holdninger som udtrykkes i både mad og udvalg i butikken. Klart noget jeg vil sende videre til zoo selv. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar